Troepiaal - Oriole

Troepialen (Icteridae) zijn een familie van de zangvogels, die 108 soorten telt. [1] Het zijn vogels van de Nieuwe Wereld. Zij omvatten onder meer de koevogels (geslacht Molothrus) en diverse andere geslachten die de naam troepiaal of spreeuw dragen. Bron: Wikipedia




ORIOLE: Birds of the World

CITIZEN SCIENTISTS project


Help mee met onderzoek naar lokale cactussen;
Welk dier opent de onrijpe cactusvruchten van Kadushi, Kadushi di pushi en Datu?

 

Achtergrond:
Dr. Sophie Petit bestudeert al 24 jaar lang de cactussen en vleermuizen van Curaçao. Een deel van haar onderzoek, wat ze uitvoert in samenwerking met Leon Pors en Anna Royer, heeft aangetoond dat hier op Curaçao heel weinig cactusvruchten de gelegenheid krijgen om rijp te worden. De meeste vruchten worden al opgegeten in onrijpe toestand, op het moment dat de zaden nog niet levensvatbaar zijn – dieren die onrijpe cactusvruchten eten zijn dus in feite cactus-predatoren. WELKE DIEREN OPENEN DEZE VRUCHTEN? Help ons om hier achter te komen.


Wat u nodig heeft:

Een verrekijker, pen en papier, de ‘data sheet’ (klik hier om het formulier te downloaden, en klik hier voor een voorbeeld van een ingevuld formulier), een toegankelijke plek met een datu, kadushi of kadushi di pushi (en u heeft geluk als u er gewoon één of meerdere in de tuin heeft staan), een vogelboek, versnaperingen-water-zonnebrandolie-hoofddeksel, een matje om op te zitten, een beetje vrije tijd, en het zou fantastisch zijn als u ook een camera met telelens heeft (maar dit is niet absoluut noodzakelijk).

Uw bijdrage is van groot belang voor het onderzoek om de predatie op onrijpe cactusvruchten goed in kaart te brengen! Ga naar de CITIZENS SCIENTIST pagina op onze website www.caribbeanfootprint.com (Klik op de link en u komt direct op de goede pagina), lees alle informatie over het project in het Nederlands, Engels of Papiamentu en u kan direct aan de slag!

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen op 
info@curacaofootprint.org.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!
Dr. Sophie Petit, Drs. Anna Rojer en Drs. Leon Pors